juni 23, 2015 door Redactie met 0 reacties

Online gokken voor jonge, hoger opgeleide en bovenmodale mensen


Wie zijn nou de mensen die altijd online gokken op internet? Er is een onderzoek naar gedaan en daaruit blijkt dat het vaak jonge mensen betreft met betere diploma’s en ook verdienen ze vaak bovenmodaal. Dit is gebleken uit onderzoek van de Britse kansspelautoriteit, de UK Gambling Commission. De afgelopen zeven jaar heeft zij bijgehouden welke Britten nu precies gokken. Maar er is ook gekeken naar hoe vaak ze gokken en welke spellen bij hen favoriet zijn. In totaal speelt één op de zes Britten online, maar er zijn nog meer leuke uitkomsten en deze worden in dit artikel met je gedeeld!

 

Leuke onderzoekfeitjes!

Steeds meer mensen spelen online, in 2008 zouden er ongeveer één op de tien volwassen Britten online spelen en in 2014 is dat al één op de zes. Gokken wordt dan wel wat breder getrokken en dus niet alleen casinospellen en gokkasten. Het gaat ook over wedden op sportwedstrijden en paardenraces, bingo en loterijen. Er zijn voor Nederland geen cijfers bekend. Maar men denkt dat één op de veertien Nederlanders vanaf 18 jaar en ouder gokt. Uit het gehouden onderzoek blijkt wel dat steeds meer jongeren tussen de 18 en de 34 jaar gaan gokken. Ook zijn het bijna anderhalf keer zoveel mannen dan vrouwen die gokken.

 

De gokkers van de laatste jaren zijn veel rijker. De UK Gambling Commission zegt: “Online gokken trekt relatief meer welgestelde mensen aan dan mensen met een lagere sociaal economische status”. Bij de Britten uit de hoogste inkomenscategorie gokt 18,7% op internet (online), bijna 1 op de 5 rijke Britten. Ook zouden de hoger opgeleiden vaker gokken. Velen vinden het interessant om dit te weten. Er zijn wel eens mensen die zich afvragen welke mensen graag gokken en of zij dan veel geld verdienen en welke spellen zij dan spelen. Doordat steeds meer mensen dit willen weten wordt er ook meer onderzoek naar gedaan en dat is voor velen daarom leuk dat er nu eindelijk uitkomsten bekend worden gemaakt!